Rose de Mai rožių hidrolatas
Senųjų Graso rožių arba Šimtalapių erškėčių (rosa
centifolia) hidrolatas, įprastai vadinamas rožių
vandeniu.
Surinkti rožių pumpurai specialiai distiliuojami vien tik rožių
vandeniui gauti. Žinoma, rožių vandenyje lieka ir ta dalelė rožių
substancijos, kuri, distiliuojant rožių otą iš rožių vandens,
didelėmis pastangomis ir distiliuotojų meistriškumo dėka, virsta
rožių substancija.
Rožių vanduo - nuostabus odos drėkiklis.
Normaliai, sausėjančiai, brandžiai, gyvybingumą praradusiai
odai.
Rožės vėsina ir labai švelniai sutraukia.
Drėkinkite rožių vandeniu odą, prauskitės juo, dėkite jį į
kosmetiką, darykite su juo kompresus ir kaukes, atjauninančias ir
atpalaiduojančias vonias, sėdimąsias voneles po gimdymo, naudokite
dušams ir bidė pačiai prabangiausiai asmeninei higienai.
Įdomumo dėlei rožių vandeniu paskaninkite desertą,
kokteilį ar šampano taurę...