Viso kūno drėkiklis - nerafinuotas kokosų
aliejus
INCI Ingredients: Cocos nucifera oil
Bot. Cocos nucifera
Kilmės šalys: PAR (Pietų arrikos
resp.)- 32,00 lt
Indija - 42,00 lt
Daugelis tautų Indijoje, Indonezijoje, Polinezijoje nuo senų laikų
kokosų aliejumi tepasi visą kūną ir plaukus kiekvieną dieną, kad
apsaugotų odą nuo UV spindulių, sūraus vandens ir vėjo.
Natūralus nerafinuotas kokosų aliejus yra laikomas
vienu geriausiu natūraliu ingredientu veido ir kūno kremams,
losjonams po skutimosi bei skutimosi kremams, nes padeda išlaikyti
drėgmę odoje, kartu ir drėkina, ir minkština odą. Bet deja,
dažniausiai kremai gaminami su rafinuotu kokosų aliejumi arba
frakcionuotais, hidrogenizuotais kokosų riebalais (juk pigiau,
paprasčiau, geresnė galutinio produkto išvaizda), tad pradėję
naudoti tikrą gryną aliejų - poveikį pajusite iškart!
Naudojimas:
- Vietoj kūno pienelio – ištepti kūną po dušo ar vonios per 3
min., kol odos poros išsiplėtusios
- Kaip kremas po skutimosi (ir vyrams, ir moterims)
- Kaip įdegio aliejus – tepti odą prieš tepantis saulės filtrais.
Įsigėręs kokosų aliejus sudarys papildomą barjerą žalojantiems UV
spinduliams ir laisvujų radikalų atsiradimui, tad oda išliks
stangresnė, įdegis – tolygesnis ir ilgesnis.
- Kaip aliejus “po saulės” – sudrėkins ir pamaitins saulės
sudirgintą odą.
- Plaukų kaukė – ištepti išsausėjusius, pažeistus plaukus ir/ar
įmasažuoti į galvos odą, ir palaikyti per naktį. Ryte išplauti
švelniu botaniniu šampūnu, pvz. “BEMA BioHair”
- Kaip plaukų aliejus šlapių plaukų efektui sukurti –trupučiu
aliejaus sutepti plaukų galus, netepti prie šaknų
- Vienas iš pačių geriausių aliejų bendram kūno masažui dėl
puikios tekstūros ir slydimo.
Galima naudoti esant uždegiminėms odos ligoms, pvz. dermatitai,
žvynelinė, neurodermitas ir kt.
Savybės. Iš visos širdies galime patvirtinti, kad šį
aliejų naudoti odai ir plaukams yra didžiulis malonumas! Baltos
spalvos, nerafinuotas ir nedezodoruotas kokospalmių riešutų
(Cocos nucifera) aliejus turi kokosui būdingą malonų kvapą.
Kietos konsistencijos, skystėja prie 24-26C, užtepus ant odos
akimirksniu išsilydo. Lengvai įsigeria į odą, nepalieka riebaus
pojūčio.
Be to, nerafinuotas kokosų aliejus:
- Sumažina žalojantį UV spindulių poveikį - užkerta kelią
senėjimą sąlygojančių laisvųjų radikalų susidarymui odoje ir
apsaugo nuo jų poveiki
- padeda jungiamajam audiniui išlikti tvirtam ir elastingam, oda
mažiau vysta.
- padeda išvengti pigmentinių dėmių atsiradimo ir kitų nemalonių
odos senėjimo reiškinių.
- Kai kuriais atvejais netgi atstato pažeistą arba sergančią odą,
subalansuoja odos riebumą/sausumą
- Puikiai minkština plaukus ir maitina galvos odą, padeda
atikratyti pleiskanų.
DĖMESIO. Čia aprašomos savybės būdingos TIK NERAFINUOTAM KOKOSŲ
ALIEJUI, nes tik natūraliame chemiškai neapdorotame, t.y.
nerafinuotame, aliejuje yra išlikusios natūralios bioaktyvios
medžiagos, kurios prarandamos aliejų rafinuojant.